Fasolowa potrawka z mięsem mielonym i makaronem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 1 osoby

bardzo sycące danie, które możemy przygotować wcześniej i przed podaniem podgrzać

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 70 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    2 puszki mix fasoli z cieciorką (po 425 ml)
    1 koncentrat pomidorowy
    1 puszka kukurydzy
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
    szczypta chilli
    posiekana natka pietruszki
    500 gram dowolnego makaronu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Fasolowa potrawka z mięsem mielonym i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę opłukać, osuszyć, wyciąć z niej gniazdo nasienne a miąższ pokroić w kostkę.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
    Fasole i kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Na patelni rozgrzać olej.
    Smażyć na nim paprykę. Odłożyć.
    Na ten sam tłuszcz dać mięso mielone i cebulę. Razem smażyć, co chwilę mieszać, żeby mięso było rozdzielone. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli.
    Gdy mięso będzie usmażone dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać.
    Jeżeli będzie za gęste można dolać wody.
    Na samym końcu dodać fasole i kukurydzę. Wymieszać.
    W razie potrzeby doprawić ponownie do smaku.
    Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
    Potrawkę podawać na gorąco z ugotowanym makaronem i posypaną posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować