Fasolowa potrawka z mięsem mielonym i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę opłukać, osuszyć, wyciąć z niej gniazdo nasienne a miąższ pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Fasole i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Na patelni rozgrzać olej.
Smażyć na nim paprykę. Odłożyć.
Na ten sam tłuszcz dać mięso mielone i cebulę. Razem smażyć, co chwilę mieszać, żeby mięso było rozdzielone. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli.
Gdy mięso będzie usmażone dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać.
Jeżeli będzie za gęste można dolać wody.
Na samym końcu dodać fasole i kukurydzę. Wymieszać.
W razie potrzeby doprawić ponownie do smaku.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Potrawkę podawać na gorąco z ugotowanym makaronem i posypaną posiekaną natką pietruszki.
Komentarze