FASOLKA SZPARAGOWA NA OSTRO Z PIETRUSZKĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min

Odkąd pierwszy raz spróbowałam takiej wersji fasolki;od tamtej pory jemy tylko taką; a fasolka tradycyjna z bułką nie ma z nią szans;) !Polecam do obiadu jak również jako samodzielne danie.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na ok 4 porcje:

    fasolka szparagowa żółta i zielona ok 40 dag
    pęczek natki pietruszki
    pieprz
    vegeta
    2 łyżki masła

Fasolka szparagowa na ostro z pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę obgotowujemy w osolonej wodzie,następnie kroimy na mniejsze kawałki.Na głębokiej patelni roztapiamy masło,dodajemy fasolkę i posiekaną natkę.Doprawiamy pieprzem i vegetką. Obsmażamy kilka minut do zrumienienia.

Porady

podajemy na ciepło jako dodatek do ziemniaków,ryby,mięs drobiowych lub jako przystawkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy