Dynia piżmowa faszerowana pieczonym kurczakiem i żurawiną

  • wyświetlono: 832 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

sezon na dynie

luna19
  • 60min

Składniki


1 dynia piżmowa
200 g pieczonego kurczaka ( u mnie resztki z obiadu)
garść żurawiny
pieprz ziołowy staropolski
oregano
sól
pieprz czarny
ser typu parmezan lub inny twardy


Sposób przygotowania przepisu:

Dynia piżmowa faszerowana pieczonym kurczakiem i żurawiną

  • 1.

    Dynię przekroić na dwie połówki, wydrążyć gniazdo nasienne. Łyżeczką do kulek wydrążyć dynię to uzyskania dwóch łódek. Rozdrobnionego kurczaka wymieszać z żurawiną i przyprawami. Ułożyć ciasno w dyniach, na wierzchu położyć część kulek wyciętych z dyni. Posypać serem, oregano i pieprzem. Zapiekać przez ok 40 min.
    Podać z kaszą kuskus, ewent. z ryżem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Faszerowana dynia pieczona w całości

Dodane przez: Goszka

Faszerowana dynia pieczona w całości

Wyrafinowany smak dyni.

Upiorna dynia faszerowana kaszą i mięsem

Dodane przez: AgaAga

Upiorna dynia faszerowana kaszą i mięsem

Dynia faszerowana kaszą, mięsem...

Mój pierwszy faszerowany kurczak pieczony!

Dodane przez: Widelcem po mapie

Faszerowany kurczak pieczony

To pierwszy raz, kiedy upiekłam...

Dodane przez: KingaM4444

Rolada z kurczaka faszerowana żurawiną i...

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu...

Dynia faszerowana boczkiem

Dodane przez: Ewa Mróz

Dynia faszerowana boczkiem, grana padano...

Robiące wrażenie, choć tak naprawdę...

Kaczka faszerowana jabłkiem i żurawiną

Dodane przez: emalitowska

Kaczka faszerowana jabłkiem i żurawiną

Kaczka idealna, miękka i soczysta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE