Duszone udka z imbirem i sosem sojowym

0 (0 ocen)

Danie lekkie, aromatyczne. Z dodatkiem ryzu i lekkiej surówki moze stać się szybką kolacją.

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    2 łyżki sosu sojowego
    5 łyżek białego wina
    1 cm kawałek imbiru
    ząbek czosnku
    sól, pieprz

Duszone udka z imbirem i sosem sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka kroimy na 2 części, obieramy ze skóry. DO naczynia z udkami wlekwamy sos sojowy i wino. Czosnek i imbir kroimy w drobniutką kosteczkę,wsypujemy do mięsa. Dodajemy sól i pieprz wg.uznania. Marynujemy conajmniej godzinę (najlepiej całą noc).
  • 2. Mięso grillujemy z każdej strony. Pozostałą marynatę podgrzewamy, dodajemy do niej zgrillowane mięso. Dusimy na minimalnym ogniu 30 minut. Podałam posypane kiełkami rzodkiewki z ryżem kokosowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy