duszone roladki z indyka

0 (0 ocen)

Roladki z piersi indyka i fasolka szparagowa duszone w wiejskiej śmietanie

Składniki:

  • 2 sznycle z piersi indyka

    100 g masła
    natka pietruszki
    ząbek czosnku
    sól ziołowa lub domowa wegeta

    200 g fasolki szparagowej, może być mrożona
    2-3 łyżki gęstej wiejskiej śmietany

    sól
    pieprz kolorowy

    dekoracja
    pumpernikiel
    czerwony pieprz
    pietruszka i koperek

Duszone roladki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle lekko rozbijamy. Z obu stron oprószamy pieprzem. Masło mieszamy z posiekanymi ziołami, przeciśniętym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wiórki masła układamy na plastrach mięsa.
  • 2. Mięso ciasno zwijamy w roladki. Odstawiamy na noc do lodówki.
  • 3. Schłodzone roladki kroimy na 3-4 cm kawałki. spinamy wykałaczką. Smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni.
  • 4. Wrzucamy pokrojoną fasolkę. Dodajemy śmietanę. Solimy. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Doprawiamy do smaku.
  • 5. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z pumperniklem w formie motylków, oprószyłam zieleniną i czerwonym pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy