Duszona pierś z żurawiną i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PIERSI OBMYWAMY,OSUSZAMY RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM.
PIERSI ROZCINAMY (ALE NIE DO KOŃCA).
MIĘSO SMARUJEMY Z KAŻDEJ STRONY SOLĄ I PIEPRZEM ,A W ŚRODEK WKŁADAMY ŻURAWINĘ (TYLE ILE NAM SIĘ ZMIEŚCI)
KAŻDĄ PIERŚ ZAWIJAMY W FOLIĘ ALUMINIOWĄ I WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA.
2.SZPINAK WRZUCAMY NA ROZGRZANA PATELNIĘ .
PO ODPAROWANIU CZĘŚCIOWO WODY ,WRZUCAMY CZOSNEK PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ..
DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU.
GDY WODA WYPARUJE,WYŁĄCZAMY GAZ I DODAJEMY JOGURT GRECKI.WYMIESZAĆ.
Porady
DANIE MOŻNA PODAWAĆ Z RYŻEM , KASZĄ I RÓŻNEGO RODZAJU SURÓWKAMI .
JAK KTO LUBI. :):)
Komentarze