DUSZONA PIERŚ Z ŻURAWINĄ I SZPINAKIEM

0 (0 ocen)

  • 60 min

PRZEPIS MOJEGO AUTORSTWA :):)

  • 60 min

Składniki:

  • 4 PIERSI Z KURCZAKA

    SUSZONA ŻURAWINA

    SZPINAK MROŻONY

    2 LUB 3 ZĄBKI CZOSNKU

    2 ŁYŻKI JOGURTU GRECKIEGO

    SÓL,PIEPRZ

Duszona pierś z żurawiną i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PIERSI OBMYWAMY,OSUSZAMY RĘCZNIKIEM PAPIEROWYM.

    PIERSI ROZCINAMY (ALE NIE DO KOŃCA).

    MIĘSO SMARUJEMY Z KAŻDEJ STRONY SOLĄ I PIEPRZEM ,A W ŚRODEK WKŁADAMY ŻURAWINĘ (TYLE ILE NAM SIĘ ZMIEŚCI)

    KAŻDĄ PIERŚ ZAWIJAMY W FOLIĘ ALUMINIOWĄ I WKŁADAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA.
  • 2. SZPINAK WRZUCAMY NA ROZGRZANA PATELNIĘ .
    PO ODPAROWANIU CZĘŚCIOWO WODY ,WRZUCAMY CZOSNEK PRZECIŚNIĘTY PRZEZ PRASKĘ..
    DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU.
    GDY WODA WYPARUJE,WYŁĄCZAMY GAZ I DODAJEMY JOGURT GRECKI.WYMIESZAĆ.

Porady

DANIE MOŻNA PODAWAĆ Z RYŻEM , KASZĄ I RÓŻNEGO RODZAJU SURÓWKAMI . JAK KTO LUBI. :):)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy