Duszona pekinka z cukinią, pieczarkami i kurczakiem

0 (0 ocen)

Pyszne danie ,rozgrzewające i sycące.

Składniki:

  • kilka liści kapusty pekińskiej
    1 mała cukinia
    50 g pieczarek
    1 mała marchewka
    1 puszka pomidorów krojonych
    1 pierś z kurczaka
    1 cebula
    sól,pieprz,przyprawa uniwersalna,pieprz ziołowy
    olej

Duszona pekinka z cukinią, pieczarkami i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pekinka 1. Kapustę umyć i pokroić w paski.
    Cukinię umyć i pokroić w kostkę.
    Marchewkę,pieczarki i cebulę obrać ,umyć i pokroić w kostkę.
    Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę.
    Do garnka wrzucić kapustę i marchewkę. Dodać pomidory z puszki. Dusić na małym ogniu.
    Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulkę,cukinię i pieczarki, chwilę smażyć i dodać do kapusty.
    Na tej samej patelni podsmażyć kurczaka. Wrzucić do kapusty. Wszystko wymieszać. Przyprawić i dusić do miękkości warzyw, około 45 minut.

Komentarze

Podobne przepisy