Duszona młoda kapusta (dodatek do obiadu)

0 (0 ocen)

  • 6 min
  • Dla 4 osób

Duszoną kapustę można podać do obiadu zamiast surówki. Nie zapomnijmy o dodatku innych warzyw i koperku, który podkreśla smak całego dania.

  • 6 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 główki młodej kapusty
    3 marchewki
    2 cebule
    1 pęczek koperku
    vegeta, pieprz
    2 łyżki masła

Duszona młoda kapusta (dodatek do obiadu) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę i koperek drobno siekamy.
  • 2. W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy kapustę, marchew i cebulę, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy pod przykryciem często mieszając przez około 40 minut. Dodajemy przyprawy i koperek, dusimy jeszcze chwilę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy