Duszona młoda kapusta (dodatek do obiadu)

  • wyświetlono: 511 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Duszoną kapustę można podać do obiadu zamiast surówki. Nie zapomnijmy o dodatku innych warzyw i koperku, który podkreśla smak całego dania.

monika016
  • 4 porcje
  • 6min

Składniki

2 główki młodej kapusty
3 marchewki
2 cebule
1 pęczek koperku
vegeta, pieprz
2 łyżki masła

Sposób przygotowania przepisu:

Duszona młoda kapusta (dodatek do obiadu)

  • 1. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę i koperek drobno siekamy.
  • 2. W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy kapustę, marchew i cebulę, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy pod przykryciem często mieszając przez około 40 minut. Dodajemy przyprawy i koperek, dusimy jeszcze chwilę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustamłoda kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: ewuska2016

Młoda kapusta z koperkiem

Ulubiona wersja młodej kapusty...

Młoda kapusta wg Marii

Dodane przez: Kasia_S

Młoda kapusta wg Marii

słodko - kwaśna, dobra jako dodatek...

Młoda kapusta

Dodane przez: JulkaTomeczek

Młoda kapusta zasmażana

Uwielbiam młodą kapustę w takiej...

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: Gosia Skrzypczak

Młoda kapusta z koperkiem

Pyszne, tanie i szybkie danie,...

Młoda Kapusta Z Koperkiem

Dodane przez: gotowanietoproste

Młoda Kapusta Z Koperkiem

Młoda kapusta, młode ziemniaczki,...

Okraszona młoda kapusta

Dodane przez: mysza75

Okraszona młoda kapusta

Młoda kapusta która polecam na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE