Duszona młoda kapusta (dodatek do obiadu)

  • wyświetlono: 599 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Duszoną kapustę można podać do obiadu zamiast surówki. Nie zapomnijmy o dodatku innych warzyw i koperku, który podkreśla smak całego dania.

monika016
  • 4 porcje
  • 6min

Składniki

2 główki młodej kapusty
3 marchewki
2 cebule
1 pęczek koperku
vegeta, pieprz
2 łyżki masła

Sposób przygotowania przepisu:

Duszona młoda kapusta (dodatek do obiadu)

  • 1. Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Cebulę i koperek drobno siekamy.
  • 2. W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy kapustę, marchew i cebulę, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy pod przykryciem często mieszając przez około 40 minut. Dodajemy przyprawy i koperek, dusimy jeszcze chwilę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustamłoda kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

Marchewka duszona do obiadu.

Dodane przez: joanna1974

Marchewka duszona do obiadu

Czy ktoś nie lubi marchewki na...

Zasmażana młoda kapusta

Dodane przez: AnetaJ

Zasmażana młoda kapusta

Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem...

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: ewuska2016

Młoda kapusta z koperkiem

Ulubiona wersja młodej kapusty...

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: ewaeu

Młoda kapusta z koperkiem

Uwielbiamy wiosnę. Uwielbiamy jej...

Okraszona młoda kapusta

Dodane przez: mysza75

Okraszona młoda kapusta

Młoda kapusta która polecam na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE