DOMOWE ZAPIEKANKI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Super pomysł na kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
    ok. 200g pieczarek
    2 łyżki oleju
    150g sera żółtego
    3-4 ogórki kiszone
    kilka plastrów szynki
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz ziołowy
    ketchup
    sos czosnkowy

Domowe zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić, podsmażyć na oleju i doprawić solą oraz pieprzem.

    Ser zetrzeć na tarce.

    Ogórki pokroić w talarki.

    Kajzerki przekroić wzdłuż na połowę, posmarować cieniutko masłem.

    Położyć plaster szynki, nałożyć wystudzone pieczarki.

    Następnie położyć ogórka, posypać serem i ziołami prowansalskimi.

    Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C i zapiekamy, aż ser się rozpuści.

    Zapiekanki wyciągamy i polewamy ketchupem i sosem czosnkowym.


    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy