Domowe monte jaglane

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny fit deser, który jest przegotowany z kaszy jaglanej z dodatkiem miodu, masła orzechowego, mleka i kakao. Polecam

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół torebki ugotowanej kaszy jaglanej (50 g suchej)
    1/3 szkl mleka
    2 łyżki miodu
    1 łyżka naturalnego kakao
    2 łyżki masła orzechowego
    mielone orzechy do ozdoby

Domowe monte jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kielicha blendera wkładamy ugotowaną kaszę jaglaną (zimną), masło orzechowe, miód i wlewamy mleko. Blendujemy, aż masa będzie gładka. Następnie odkładamy 5 łyżek masy a do pozostałej dodajemy kakao i ponownie blendujemy. Do pucharków przekładamy masę ciemną, potem jasną i posypujemy mielonymi orzechami. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy