Domowa granola

  • wyświetlono: 146 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Domowa mieszanka śniadaniowa płatków i bakalii

viki2903
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

100 g płatków owsianych
25 g pestek dyni
50 g orzechów nerkowca
25 g płatków migdałowych
1/2 szkl miodu
2 łyżki cukru
1 łyżka masła
dodatkowo:
suszona żurawina, rodzynki, morele

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Domowa granola

  • 1. Płatki owsiane,pestki dyni,posiekane orzechy nerkowca,płatki migdałowe, mieszamy w misce, wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystko posypujemy lekko cukrem, polewamy miodem i w kilku miejscach układamy po małym kawałku masła. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut od czasu do czasu mieszając aby granola ładnie się zarumieniła. Studzimy. Większe skarmelizowane kawałki kruszymy. Do tak przygotowanej granoli można dodać suszone morele, żurawinę lub rodzynki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bakaliegranolapłatki śniadaniowemieszanka śniadaniowa
 

Komentarze

Podobne przepisy

Domowe batony śniadaniowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Domowe batony śniadaniowe

Zapraszam na domowe batony, które...

Tosty francuskie

Dodane przez: Anna Bielicka

TOSTY FRANCUSKIE Z DOMOWYM DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

Powrót do smaków z dzieciństwa....

Domowe płatki nesquik

Dodane przez: szczeeniak

Domowe płatki nesquik

Pyszne, chrupiące kuleczki, które...

Domowa kanapka z sadzonym jajkiem

Dodane przez: bienpyt

Domowa kanapka z sadzonym jajkiem

Domowa kanapka z ciemnego pieczywa,...

Sałatka śniadaniowa

Dodane przez: MonikaW

Sałatka śniadaniowa

Śniadanie powinno być pyszne i...