Domowa granola

  • wyświetlono: 199 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Domowa mieszanka śniadaniowa płatków i bakalii

viki2903
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

100 g płatków owsianych
25 g pestek dyni
50 g orzechów nerkowca
25 g płatków migdałowych
1/2 szkl miodu
2 łyżki cukru
1 łyżka masła
dodatkowo:
suszona żurawina, rodzynki, morele

Sposób przygotowania przepisu:

Domowa granola

  • 1. Płatki owsiane,pestki dyni,posiekane orzechy nerkowca,płatki migdałowe, mieszamy w misce, wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wszystko posypujemy lekko cukrem, polewamy miodem i w kilku miejscach układamy po małym kawałku masła. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 20 minut od czasu do czasu mieszając aby granola ładnie się zarumieniła. Studzimy. Większe skarmelizowane kawałki kruszymy. Do tak przygotowanej granoli można dodać suszone morele, żurawinę lub rodzynki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bakaliegranolapłatki śniadaniowemieszanka śniadaniowa

Komentarze

Podobne przepisy

Bułeczki śniadaniowe domowe

Dodane przez: Lidka Bawolska

Bułeczki śniadaniowe domowe

Te bułeczki są pyszne i nie wątpię,...

Domowa Nutella

Dodane przez: MyFood - Żaneta Forreiter

Domowy krem czekoladowy - zamiennik nutteli

Domowy krem czekoladowy powstał...

Domowe drożdżowki z serem

Dodane przez: Natka93

Domowe drożdżowki z serem

Zachwyca każdego!!

domowy twaróg (biały ser) - kuchnia regionalna (Kujawy)

Dodane przez: babka w formie

domowy twaróg (biały ser) - kuchnia regionalna...

Przygotowanie domowego twarogu...

Domowe batony śniadaniowe

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Domowe batony śniadaniowe

Zapraszam na domowe batony, które...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE