Domowa granola

5 (194 ocen)

Domowa granola jest zdecydowanie lepsza od tej, którą kupujemy w sklepie,bo wiemy co w niej jest i sami możemy modyfikować jej zawartość dokładając różnych owoców czy orzechów.Najlepiej smakuje z jogurtem naturalnym. To bardzo pożywne drugie śniadanie do pracy czy szkoły.

Składniki:

  • 3 łyżki płatków owsianych górskich
    3 łyżki płatków owsianych żytnich
    łyżka otrąb pszennych,
    2 garście suszonych owoców i orzechów (banany, kokos, orzech laskowy, orzech włoski, rodzynki, pomarańcza ...) - dowolne wg własnych upodobań
    3 duże łyżki miodu
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowa granola - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0dkwv7v 1. Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni.
    Blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia.
    Wszystkie składniki mieszamy razem.
    Wykładamy na blachę i w miarę równomiernie rozkładamy.
    Pieczemy 10 minut, następnie wyjmujemy i mieszamy, aby z z każdej strony nabrała ładnego złotego koloru i wkładamy na kolejne 10 minut.
    Po tym czasie wyjmujemy granolę z piekarnika i studzimy.
    Na koniec przekładamy do zamykanego słoiczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granola Musli Orzechy Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować