Deser podwójnie owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę pomarańczową rozpuścić w jednej szklance (250ml) wrzątku. Odstawić do wystudzenia. Połówki brzoskwiń odsączyć z syropu, pokroić w plastry i włożyć do 3 szklanek typu long, lub pucharków. Zalać pomarańczową galaretką. Włożyć do stężenia do lodówki.
2.Truskawki umyć, obrać ze szypułek, zmiksować blenderem na mus. 3 odstawić do dekoracji. Galaretkę cytrynową rozpuścić w ¾ szkl (ok.200ml) wrzątku, wlać do musu, wymieszać.
3.Na stężonej warstwie pomarańczowo-brzoskwiniową ułożyć po jednym biszkopcie. Zalać musem truskawkowo-cytrynowym. Włożyć do całkowitego stężenia do lodówki na ok. 2 godziny. Udekorować pozostałymi truskawkami.
Komentarze