Deser brzoskwiniowo-truskawkowy z jogurtem

0 (0 ocen)

Bardzo pyszny, zdrowy i banalnie prosty deser. Posmakuje każdemu, nikt się nie oprze a zwłaszcza, że jest tak nasycony kolorami.

Składniki:

  • Na 4-5 desery:
    - 400 g. mrożonych truskawek
    - 1 puszka brzoskwiń
    - 200 g. jogurtu naturalnego
    - 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich

Deser brzoskwiniowo-truskawkowy z jogurtem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki lekko odmrażamy w mikrofali. Powinny być pół na pół odmrożone.
    Brzoskwinie odsączamy z soku.
    Najpierw w blenderze miksujemy brzoskwinie. Przelewamy do pucharków.
    Potem nakładamy po 2 łyżki jogurtu. Następnie w blenderze miksujemy truskawki. Przelewamy do pucharków. Na wierzch posypujemy zmielonymi orzechami.

Porady

Orzechy można zastąpić rodzynkami a brzoskwinie z puszki świeżymi brzoskwiniami.

Komentarze

Podobne przepisy