Czerwona kapusta na ciepło

0 (0 ocen)

Zasmażana kapusta najlepiej smakuje na ciepło

Składniki:

  • pół główki kapusty czerwonej
    1/2 łyżeczki soli
    3 łyżki oleju
    ocet do smaku ok. 4 łyżki
    1/2 szkl. rodzynków
    1/2 kiełbasy typu podwawelska
    2 liście laurowe
    2 ziela angielskie
    cukier do smaku ok 3 łyżki

Czerwona kapusta na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno siekamy lub szatkujemy. Wkładamy do garnka. Podlewamy odrobiną wody. Dodajemy sól. Dusimy pod przykryciem. Na patelnię wylewamy olej i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Podsmażyć. Przełożyć do czerwonej kapusty, dodać resztę składników i jeszcze kilka minut dusić.

Komentarze

Podobne przepisy