CZEKOLADKI Z MASŁA ORZECHOWEGO

  • wyświetlono: 169 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Idealna przekąska dla osób, które zdrowo się odżywiają.

_DSC0089
  • 20 porcje
  • 50min

Składniki

MASA ORZECHOWA
- 150 gram masła (wcześniej roztopić i ostudzić)
- 200 gram masła orzechowego
- 200 gram kruchych ciastek
- 150 gram cukru pudru

DODATKOWO
- tabliczka gorzkiej czekolady
- garść żurawiny
- foremka silikonowa na czekoladki

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

CZEKOLADKI Z MASŁA ORZECHOWEGO

  • 1. 1. Ciastka pokruszyć, dodać do masła i wymieszać. Następnie dodać masło orzechowe i cukier i zmiksować.
    Masę orzechową przekładać do foremek pozostawiając troszkę miejsca na czekoladę.

    2. Czekoladę rozpuścić na parzę, ostudzić i polać na masę orzechową. Na czekoladę posypać posiekaną żurawinę. Chłodzić w lodówce przez około 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Żurawinaczekoladkimasło orzechowe
 

Komentarze

Podobne przepisy

Koreczki, kanapki z tortilli

Dodane przez: zandero99

Kanapki z tortilli

Pomysł na urozmaicenie śniadania...

szasz

Dodane przez: Habibi Chi

Szaszłyki z ciasta francuskiego

Bardzo efektowny i smaczny sposób...

Roladki

Dodane przez: maalikaa

Roladki z cukinii z kurczakiem

Dziś polecam fajną sezonową przystawkę,...

Galareta z warzywami i kurczakiem

Dodane przez: mysza75

Galareta z warzywami i kurczakiem

Wiosenna galareta z warzywami...

Faworki mięsne z dipem czosnkowym

Dodane przez: Violetka76

Faworki mięsne z dipem czosnkowym

Mięso z piersi kurczaka smażone...

Imprezowa przekąska z szynką.

Dodane przez: AnetaZN

Imprezowe roladki z szynką

Prosty i szybki przepis na przekąskę...