CZEKOLADKI Z MASŁA ORZECHOWEGO

  • wyświetlono: 146 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Idealna przekąska dla osób, które zdrowo się odżywiają.

2017-05-2--13-48-25
  • 20 porcje
  • 50min

Składniki

MASA ORZECHOWA
- 150 gram masła (wcześniej roztopić i ostudzić)
- 200 gram masła orzechowego
- 200 gram kruchych ciastek
- 150 gram cukru pudru

DODATKOWO
- tabliczka gorzkiej czekolady
- garść żurawiny
- foremka silikonowa na czekoladki

Sposób przygotowania przepisu:

CZEKOLADKI Z MASŁA ORZECHOWEGO

  • 1. 1. Ciastka pokruszyć, dodać do masła i wymieszać. Następnie dodać masło orzechowe i cukier i zmiksować.
    Masę orzechową przekładać do foremek pozostawiając troszkę miejsca na czekoladę.

    2. Czekoladę rozpuścić na parzę, ostudzić i polać na masę orzechową. Na czekoladę posypać posiekaną żurawinę. Chłodzić w lodówce przez około 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Żurawinaczekoladkimasło orzechowe
 

Komentarze

Podobne przepisy

Paszteciki drożdżowe z mięsem z rosołu

Dodane przez: AnetaJ

Paszteciki drożdżowe z mięsem z rosołu

Wydaje mi się, że kuchnię resztkową...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pączki z makreli z sosem

Złota chrupiąca skórka , skrywa...

szasz

Dodane przez: Habibi Chi

Szaszłyki z ciasta francuskiego

Bardzo efektowny i smaczny sposób...

Rolada warzywna z pieczarkami i filetem z kurczaka

Dodane przez: Aleksandra J

Rolada warzywna z pieczarkami i piersią z...

Warzywna rolada z pieczarkami i...

1

Dodane przez: katrinaM24

placuszki na maślance z żółtym serem

pyszne i szybkie placuszki na maślance...

KORECZKI Z MINI MOZZARELLĄ

Dodane przez: magdzia44448

KORECZKI Z MINI MOZZARELLĄ

Szybka przekąska imprezowa - ładnie...