Cytrynowa Szpajza

0 (0 ocen)

  • 15 min

Cytrynowe uniesienie z regionalnych korzeni.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka
    200 g cukru
    4 łyżeczki żelatyny
    sok wyciśnięty z 1 cytryny
    skórka z 1 cytryny

Cytrynowa szpajza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namaczamy w odrobinie wody aż spęcznieje następnie rozpuszczamy w 30ml ciepłej wody.
    Jajka dokładnie myjemy.
    Białka ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem. Ostrożnie łączymy obie masy, uważając, aby piana nie opadła. Dodajemy żelatynę sok z cytryny i skórkę cytrynową całość dokładnie mieszamy. Nakładamy do pucharków i dekorujemy plastrem cytryny

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Szpajza cytrynowa