Cynamonowe palmiery

0 (0 ocen)

  • 25 min

Najprostsze słodkie wypieki z ciasta francuskiego. Wystarczy że macie ciasto w lodówce i 20 minut czasu i możecie do kawy cieszyć się cudownie cynamonowymi palmierami.

  • 25 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    cynamon
    cukier
    jajko

Cynamonowe palmiery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzewamy piekarnik do 210 stopni C.
    Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy warstwą cynamonu oraz cukru. Zawijamy z obu stron w rulony aż oba zawinięte boki spotkają się na środku. Kroimy ostrym nożem na kawałki o szerokości około 1,5 cm.
    Każdy kawałek smarujemy z boków roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy cukrem. Pieczemy w 210 stopniach C przez około 12-15 minut.

Komentarze

Podobne przepisy