Cynamonowe palmiery

  • wyświetlono: 742 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najprostsze słodkie wypieki z ciasta francuskiego. Wystarczy że macie ciasto w lodówce i 20 minut czasu i możecie do kawy cieszyć się cudownie cynamonowymi palmierami.

Kloruś
  • 25min

Składniki

opakowanie ciasta francuskiego
cynamon
cukier
jajko

Sposób przygotowania przepisu:

Cynamonowe palmiery

  • 1. Nagrzewamy piekarnik do 210 stopni C.
    Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy warstwą cynamonu oraz cukru. Zawijamy z obu stron w rulony aż oba zawinięte boki spotkają się na środku. Kroimy ostrym nożem na kawałki o szerokości około 1,5 cm.
    Każdy kawałek smarujemy z boków roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy cukrem. Pieczemy w 210 stopniach C przez około 12-15 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciez_roznych_stron_swiataciasto francuskiecynamonDeserkuchnia francuskafrancjaciastka z cynamonempalmiery

Komentarze

Podobne przepisy

Cynamonowe brownie

Dodane przez: Futka

Cynamonowe brownie

Propozycja na intensywnie czekoladowe,...

Cynamonowa babka

Dodane przez: AnetaSłużałek

Cynamonowa babka

Bardzo dobra cynamonowa babka

slimaczek

Dodane przez: marysiaz

Cynamonowe ślimaczki

Cynamonowe ślimaczki z serkiem...

image-26a361e

Dodane przez: laragazza

Cynamonowe ślimaki

Smaczne cynamonowe bułeczki o ciekawym...

Cynamonowe kopytka na słodko

Dodane przez: jolantagłówka

Cynamonowe kopytka na słodko

Robi się je jak zwykłe kopytka,...

serca

Dodane przez: Arletka990

Cynamonowe serduszka

Szybkie i smaczne ciasteczka o...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE