Ciasto z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubijamy na gęstą pianę, dodajemy cukier i miksujemy dopóki cukier się nie rozpuści. Potem miksując na wolnych obrotach dodajemy żółtka, a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem, dajemy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na ok 25 minut.
Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
Śmietanę kremówkę ubijamy, po chwili dodajemy cukier puder i śmietan-fixy. Ubijamy aż śmietana będzie sztywna.
Kiedy biszkopt ostygnie wykładamy budyń, a następnie bitą śmietanę i wyrównujemy. Górę posypujemy startą czekoladą, wiórkami kokosowymi, migdałami itp. co lubimy najbardziej. Smacznego
Porady
Ciasto przechowujemy w lodówce. Można jeść od razu:)
Komentarze