Ciasto sernikowe z musem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na puch. Następnie wlewać stopniowo olej, a na koniec cały czas ucierając wsypywać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przelać do blaszki pokrytej papierem do pieczenia, wylać masę serową, na nią delikatnie wyłożyć mus wiśniowy, zalać pozostałym ciastem Piec ok. 50 minut w 180 stopniach, do zrumienienia ciasta.
2.Masa serowa: Masło rozpuścić i ostudzić. Jajka utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać masło, ser, na końcu budyń i mąkę. Dokładnie wszystko połączyć mikserem.
3.Mus wiśniowy: Wiśnie rozmrozić. Zmiksować w blenderze z dodatkiem cukru i mąki ziemniaczanej na gładki mus.
Komentarze