Ciasto na biszkoptach z bezami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto jak się przekroi wygląda fantastycznie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 opakowanie Biszkoptów okrągłych
    • 1 śnieżka
    • 2 masy czekoladowe
    • 3 łyżki żelatyny
    • 90g bezów
    • Wiórki kokosowe
    • 4 ½ szk. mleko

Ciasto na biszkoptach z bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. 1. Ubijamy śnieżkę z mlekiem ( 2 szklanki mleka)
    2. Żelatynę ( 1 łyżkę) rozpuszczamy w odrobinie wody, łączymy że śnieżką.
    3. Biszkopty moczymy w mleku, następnie układamy w tortownicy na dnie.
    4. Wylewamy ubitą śnieżkę.
    5. Masę czekoladową miksujemy z mlekiem ( 2 szklanki mleka) połowę masy wykładamy na śnieżkę.
    6. Układamy bezy i polewamy pozostałą masą czekoladową.
    7. Posypujemy wiórkami kokosowymi i wkładamy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy