Ciasto malinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć na puszystą masę. Jajka ubić, następnie dodać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać. Do margaryny dodawać partiami ubitą masę jajeczną i miksować. Na koniec dodać wymieszaną mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Razem wymieszać.
2.Maliny przebrać, opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Dodać mąkę pszenną i cukier puder. Lekko poruszać miską, aby maliny ładnie się obsypały sypkimi produktami.
3.Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm lub okrągłą tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i rozłożyć na nim maliny. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 40 minut w temperaturze 180 °C. Gorące ciasto posypać cukrem pudrem.
Smacznego.
Komentarze