1.FORMĘ DO CIASTA WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA. DNO FORMY WYŁOŻYĆ HERBATNIKAMI. NA HERBATNIKI WYŁOŻYĆ MASĘ KRÓWKOWĄ(W RAZIE POTRZEBY PODGRZAĆ MASĘ ABY LEPIEJ SIĘ ROZPROWADZIŁA). NA MASĘ KRÓWKOWĄ WYŁOŻYĆ CIEMNE HERBATNIKI.
MASA Z BATONIKAMI : BATONIKI LION POKROIĆ NA KAWAŁECZKI. 250ML ŚMIETANKI UBIĆ NA SZTYWNO. POD KONIEC UBIJANIA DODAĆ CUKIER PUDER I SERERK MASCARPONE. MIESZAĆ DO POŁĄCZENIA SIĘ SKŁADNIKÓW. NA KONIEC DODAĆ BATONIKI I WYMIESZAĆ. GOTOWY KREM WYŁOŻYĆ NA WARSTWĘ HERBATNIKÓW. NA MASIE WYŁOŻYĆ TRZECIĄ WARSTWĘ HERBATNIKÓW. PRZYGOTOWANIE MASY ŚMIETANOWEJ: ŚMIETANĘ KREMÓWKĘ (500ML) UBIĆ NA SZTYWNO POD KONIEC UBIJANIA DODAĆ USZTYWNIACZE I CUKIER PUDER. UBITĄ ŚMIETANĘ WYŁOŻYĆ NA HERBATNIKACH. POSYPAĆ STARTĄ CZEKOLADĄ. SCHŁODZIĆ W LODÓWCE KILKA GODZIN.
Komentarze