CIASTO LION

0 (0 ocen)

  • 40 min

PYSZNE!!!

  • 40 min

Składniki:

  • DWA OPAKOWANIA HERBATNIKÓW JASNE I CIEMNE (RAZEM OK 56 SZT)PUSZKA MASY KRÓWKOWEJ

    SKŁADNIKI NA MASĘ Z BATONIKAMI: 750G SERKA MASCARPONE, 250ML SMIETANKI KREMÓWKI, 4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU, 5 BATONIKÓW LION

    SKŁADNIKI NA MASĘ ŚMIETANOWĄ: 500ML ŚMIETANKI KREMÓWKI, 2 USZTYWNIACZE DO KREMÓWKI, 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU, STARTA CZEKOLADA GORZKA

Ciasto lion - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. FORMĘ DO CIASTA WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA. DNO FORMY WYŁOŻYĆ HERBATNIKAMI. NA HERBATNIKI WYŁOŻYĆ MASĘ KRÓWKOWĄ(W RAZIE POTRZEBY PODGRZAĆ MASĘ ABY LEPIEJ SIĘ ROZPROWADZIŁA). NA MASĘ KRÓWKOWĄ WYŁOŻYĆ CIEMNE HERBATNIKI.
    MASA Z BATONIKAMI : BATONIKI LION POKROIĆ NA KAWAŁECZKI. 250ML ŚMIETANKI UBIĆ NA SZTYWNO. POD KONIEC UBIJANIA DODAĆ CUKIER PUDER I SERERK MASCARPONE. MIESZAĆ DO POŁĄCZENIA SIĘ SKŁADNIKÓW. NA KONIEC DODAĆ BATONIKI I WYMIESZAĆ. GOTOWY KREM WYŁOŻYĆ NA WARSTWĘ HERBATNIKÓW. NA MASIE WYŁOŻYĆ TRZECIĄ WARSTWĘ HERBATNIKÓW. PRZYGOTOWANIE MASY ŚMIETANOWEJ: ŚMIETANĘ KREMÓWKĘ (500ML) UBIĆ NA SZTYWNO POD KONIEC UBIJANIA DODAĆ USZTYWNIACZE I CUKIER PUDER. UBITĄ ŚMIETANĘ WYŁOŻYĆ NA HERBATNIKACH. POSYPAĆ STARTĄ CZEKOLADĄ. SCHŁODZIĆ W LODÓWCE KILKA GODZIN.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy