1.Biszkopt:
Oddziel żółtka od białek;
białka ubij na sztywną pianę;
żółtka zmiksuj na puszysty krem z 1 szklanką cukru, dodaj szklankę mąki wraz z łyżeczką proszku do pieczenia- zmiksuj; do powstałej masy powoli, partiami dodawaj pianę z białej- mieszaj delikatnie.
Biszkopt należy upiec w 180 stopniach przez około 30 minut
2.Masa budyniowa:
W ok. 150 ml soku Pysio rozpuszczamy budynie.
Resztę soku zagotowujemy wraz z cukrem (według gustu)
Następnie wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Gdy odrobinę przestygnie, wlewamy "budyń" na biszkopt. Studzimy.
3.Masa Śmietanowa:
Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy do lekkiego stężenia. Następnie kremówkę ubijamy na sztywno, według uznania można dodać cukier puder do smaku, następnie dodajemy tężejąca galaretkę- miksujemy.
4.Na masę budyniową wykładamy delicje (galaretką do góry) a na nie wylewamy masę śmietanową. Umieszczamy w lodówce do stężenia.
W tym czasie przygotowujemy galaretki, które po schłodzeniu i lekkim stężeniu wylewam na ciasto i układam owoce :)
Komentarze