1.Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywną pianę , ciągle ucierając dodajemy żółtka i cukier a następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewamy do blaszki wyścielonej folią aluminiową o wymiarach 40x26 i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Studzimy i ściągamy folię.
2.2 szklanki soku gotujemy, a w pozostałej części rozpuszczamy budynie i wlewamy do gotującego się soku. Mieszamy aby masa się nie przypaliła. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. Studzimy i wykładamy delicje.
1 galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku, odstawiamy do stężenia.
3.Śmietanę kremówkę ubijamy ze śmietan- fiksami gdy śmietana będzie sztywna dodajemy tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy i wykładamy na delicje. 2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, odstawiamy do stężenia. Tężejącymi galaretkami zalewamy masę śmietanową. Ciasto Fiona chłodzimy w lodówce
Komentarze