1.Masa budyniowa:
Proszek budyniowy mieszamy ze szklanką soku. Resztę soku zagotowujemy i przygotowujemy budyń. Do czasu zgęstnienia należy go intensywnie mieszamy trzepaczką aby nie powstały grudki.
Gorący budyń wylewamy na biszkopt i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
2.Malinowa pianka:
Dwie galaretki malinowe rozpuszczamy w 250 ml wrzątku.
Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Do ubitej śmietany dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy do chwili połączenia się składników.
Na zimnym, zastygniętym budyniu układamy Delicje, a na nie delikatnie przekładamy masę malinową. Wyrównujemy wierzch i wstawiamy do lodówki na około godzinę.
3.W czasie kiedy ciasto tężeje, rozpuszczamy kolejną galaretkę w 300 ml wrzątku. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia, a następnie wylewamy ją na wierzch ciasta.
Ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki, aby wszystkie warstwy stężały.
Porady
Do pianki malinowej dodałam szczyptę barwnika różowego, dlatego wyszła taka różowa.
Komentarze