Ciasteczka maślane

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne delikatne maślane ciasteczka bez dodatku jajek.

  • Łatwy

Składniki:


  • - masło: 200 gramów
    - mąka pszenna: 250 gramów
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - cukier puder: 70 gramów

Ciasteczka maślane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodajemy cukier puder i miękkie masło - zagniatamy ciasto.

    Z ciasta urywamy niewielkie kawałki i formujemy kulki, lekko spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

    Ciacha pieczemy ok. 15 minut w 190'

    Do ciasteczek można dodać, cynamon, kakao, orzechy, wanilię, aromaty itp. ale najlepsze są bez niczego.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy