Chrust lany

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Lany chrust to super alternatywa dla osób, którym znudziły się tradycyjne faworki.

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 3 jajka
    250 g mąki pszennej
    180 ml mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka spirytusu
    cukier puder do posypania
    olej do smażenia

Chrust lany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z mlekiem, dodać spirytus, mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać mikserem. Masę przelać do butelki z ,, dzióbkiem'' lub do rękawa cukierniczego.Ciasto wyciskać 3-4 razy tworząc wzorki i smażyć na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumienią przewracać na drugą stronę. Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy