Chrust lany

wyświetlono: 538 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Lany chrust to super alternatywa dla osób, którym znudziły się tradycyjne faworki.

opublikowany: 04.05.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 8 osób
  • 20 min

Składniki:

  • 3 jajka
    250 g mąki pszennej
    180 ml mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka spirytusu
    cukier puder do posypania
    olej do smażenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Chrust lany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z mlekiem, dodać spirytus, mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać mikserem. Masę przelać do butelki z ,, dzióbkiem'' lub do rękawa cukierniczego.Ciasto wyciskać 3-4 razy tworząc wzorki i smażyć na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumienią przewracać na drugą stronę. Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Krystyna32 zdjecie11

Lany chrust

Bardzo szybko się go przygotowuje i można z niego tworzyć różne wzorki.

kategoria: ciastka faworki opublikowany: 04.08.2017 | wyświetlono: 650 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0
Dodane przez: Ola1984 Ola1984

Lany chrust

Pyszna alternatywa dla tradycyjnego chrustu.

kategoria: Ciasta Desery ciastka faworki wódki jajko opublikowany: 07.02.2021 | wyświetlono: 360 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Kasia_S Kasia S

Chrust lany

do przygotowania w mig

kategoria: Desery ciastka faworki opublikowany: 29.01.2019 | wyświetlono: 888 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE