Chrust lany

  • wyświetlono: 449 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Lany chrust to super alternatywa dla osób, którym znudziły się tradycyjne faworki.

1dd
  • 8 porcje
  • 20min

Składniki

3 jajka
250 g mąki pszennej
180 ml mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka spirytusu
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Chrust lany

  • 1. Jajka zmiksować z mlekiem, dodać spirytus, mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać mikserem. Masę przelać do butelki z ,, dzióbkiem'' lub do rękawa cukierniczego.Ciasto wyciskać 3-4 razy tworząc wzorki i smażyć na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumienią przewracać na drugą stronę. Odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Tłusty CzwartekchrustFaworkichrust lany

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczone faworki z żurawiną

Dodane przez: Marcepanowa-kuchnia

Pieczone faworki z żurawiną

pyszny i kruchy, pieczony chrust...

KARNAWAŁOWE MUSZELKI

Dodane przez: Ostra Na Słodko

KARNAWAŁOWE MUSZELKI

Dziś przygotowałam dla Was przepis...

Faworki z ciasta francuskiego

Dodane przez: joanna30

Faworki z ciasta francuskiego

Faworki lub chrust, jak kto woli...

faworki

Dodane przez: Kaska

Faworki

Faworki z tego przepisu są delikatne...

chrusty

Dodane przez: blondynkagotuje90

Faworki kruche z cukrem pudrem

Tradycyjne faworki czyli "chrust"....

chrusty

Dodane przez: Konto nieaktywne

Faworki

Tradycyjne faworki czyli "chrust"....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE