Chrupiące szaszłyki z warzywnym dipem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zapraszam na przekąskę na patyku:))

  • 30 min

Składniki:

  • 2 ogórki gruntowe
    6 rzodkiewek
    4 pomidorki truskawkowe
    garść sałaty insalatina
    4 grona różowego winogrona
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany 12%
    1 łyżka soku z cytryny
    sól,pieprz do smaku
    2 szpadki do szaszłyków

Chrupiące szaszłyki z warzywnym dipem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa umyć,osuszyć. Jednego ogórka pokroić na 6 części o grubości około 1.5 cm. Rzodkiewkę obkroić z ogonków. Etapy nakładania warzyw na szpadkę: 1. ogórek 2. inslatina 3. rzodkiewka 4 .insalatina 5. pomidorek 6. inslatina 7. winogrono Całą układankę powtórzyć jeszcze raz i naszykować drugi szaszłyk .
  • skladniki dipu 2. Dip: Ogórka i 2 rzodkiewki ( duże) zetrzeć na dużych oczkach. Odcisnąć ze soku. Przełożyć do miseczki i dodać majonez,śmietanę,sok z cytryny i przyprawy. Dobrze wymieszać. Odstawić na kwadrans do lodówki i podać do szaszłyków. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy