Chrupiące devolaile z masłem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka oczyścić, pokroić każda z nich na połowę. Ketchup połączyć z musztardą. Piersi rozbić za pomocą tłuczka, każda posmarować z wierzchu sosem ketchupowo-musztardowym, posypać solą i pieprzem.
2.Wykonać masło czosnkowe: masło połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną drobno pietruszką zieloną i szczyptą soli.
3.Na każdy płat piersi ułożyć plasterki sera żółtego i łyżeczkę masła czosnkowego.
4.Zwinąć w roladki.
5.Każdą roladkę opanierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej
6.Smażyć kilka minut z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
7.Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać tłuszcz i zapiekać ok 30 min.
Komentarze