Chrupiące babeczki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybki i łatwy deser do zrobienia. Idealny dla osób lubiących słodkości.

  • 20 min

Składniki:

  • 800 g masy krówkowej (duże wiaderko, ewentualnie 2 małe puszki)
    1 op. chrupek kukurydzianych
    1 op. płatków kukurydzianych
    margaryna
    foremki papierowe na muffinki

Chrupiące babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chrupki przekrawamy na połówki, lub jeszcze mniejsze części. Płatki z chrupkami mieszamy w misce.
  • 2. Margarynę i cukierki włożyć do garnka, postawić na małym ogniu. Stopić na jednolitą masę. Zdjąć z ognia, dodać do chrupek z płatkami i wymieszać. Gorącą masą napełniać foremki. Wstawić do lodówki na 2 godz.

Komentarze

Podobne przepisy

4.48 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

żeberka