Pyszne na zimno jako przekąska np. do piwa, albo na ciepło do ziemniaków i surówki na obiad. Każdemu smakują, chociaż nie są zbytnio zdrowe, no ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić:)
30 min
Składniki:
Podwójna pierś z kurczaka
Pół opakowania chipsów pikantnych paprykowych
2 garście płatków kukurydzianych
2 jajka
olej do smażenia
Przyprawy: do gyrosa, pikantna papryka, sól, słodka papryka
Chipsowe stripsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś umyć, osuszyć ręcznikiem. Pokroić na szerokie paski. Obtoczyć w przyprawach zostawić na min. pół godziny.
Chipsy i płatki zgnieść na drobne kawałeczki, lub przez folie spożywczą roztłuc młotkiem ( nie mogą być zbyt miałkie).
Jajka rozbełtać.
Stripsy obtaczać w jajku i chipsach, smażyć na rumiano z dwóch stron.
Komentarze