charlotte czekoladowe z kremem orzechowym

0 (0 ocen)

słodkie i uzależniające

Składniki:

  • biszkopty podłużne
    czekolada mleczna 50 gr
    masa orzechowa 3 łyżki plus 1 łyżka do sosu
    masło 50 gr
    żelatyna 1 łyżeczka
    śmietana 30 % 2 łyżki

Charlotte czekoladowe z kremem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. masa:
    żelatynę namocz w 3 łyżkach mleka,czekoladę rozpuść z masłem,dodaj masę orzechową wymieszaj dodaj namoczoną żelatynę ,odstaw w zimne miejsce,co jakiś czas mieszaj,okrągłą foremkę wyłóż pionowo biszkoptami , jak masa zacznie tężeć przełóż do foremki wstaw do lodówki na 3 godz,
    przed podaniem zrób sos:
    masę orzechowa rozpuść na patelni z śmietaną ,zagotuj i polej deser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy