Biszkopt z kremem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne połączenie smaków :)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • biszkopt:
    6 jajek
    3/4 szklanki erytrytolu (można zastąpić zwykłym cukrem)
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    krem:
    360 g orzechów włoskich
    1 kostka masła
    3/4 szklanki erytrytolu (można zastąpić zwykłym cukrem)
    1 i 1/2 szklanki mleka
    dodatkowo:
    1/2 cytryny
    2 kieliszki wódki
    1 słoik konfitury z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Biszkopt z kremem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka jajek zmiksować na puch ze słodzikiem lub cukrem, zmiksować z żółtkami, dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać i wylać na blaszkę. Piec około 25 minut w piekarnik nagrzanym do 170 stopni. Biszkopt wystudzić i przekroić na 2 części.
    Orzechy zmielić. Mleko zagotować z cukrem, dodać orzech i gotować do zgęstnienia. Wystudzić. Masło zmiksować na puch i połączyć z orzechami i kieliszkiem wódki.
    Do 3/4 szklanki przegotowanej wody dodać sok z 1/2 cytryny i kieliszek wódki. Biszkopta nasączyć, posmarować konfiturą, przykryć drugą połową biszkopta, nasączyć i posmarować kremem. Udekorować wedle uznania. Schłodzić. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czarna porzeczka Masło Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Biszkopt z kremem serowym

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Biszkopt z kremem serowym

czarrna Pyszne, lekkie ciasto :) 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować