Carbonara

0 (0 ocen)

Uwielbiamy makarony więc często goszczą na naszym stole :)

Składniki:

  • makaron rurki op
    śmietana 30 lub 36% 0,5l
    1/2 kostki masła
    ser żółty drobno starty ok.20 dag
    pętko zawijane kiełbasy (u mnie zwyczajna)
    bazylia do posypania

Carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente (wg przepisu na opakowaniu).
    Ugotowany odcedzamy na sitku .
    Kiełbasę podsmażamy na maśle. Gdy będzie podsmażona powoli dolewamy śmietanę i delikatnie mieszamy. Całość zagrzewamy do wrzenia.
    Na talerz nakładamy makaron podsypujemy serem następnie polewamy kiełbasą z sosem. Wierzch posypujemy serem i bazylią. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy