Caprese po polsku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ser koryciński połączyłam z wyhodowanymi przeze mnie pomidorkami oraz pietruszką.

  • 20 min

Składniki:


  • 20 dag sera korycińskiego
    kilka pomidorków koktajlowych
    natka pietruszki
    kilka orzechów laskowych
    2 łyżki oleju rzepakowego
    sól
    1 kwiat koniczyny

Caprese po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser koryciński pokroić w plastry, a dwa pokruszyć, bo przydadzą się do pesto. Pomidorki umyć i przekroić na połówki.
  • 2. Natkę pietruszki zmiksować razem z orzechami laskowymi, pokruszonym serem i olejem. Powinno powstać pietruszkowe pesto.
  • 3. Ser ułożyć na talerzach, dodać pomidorki, doprawić do smaku, dodać pesto i udekorować natką pietruszki. Dodatkowo caprese można posypać kwiatem koniczyny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy