camembert z boczkiem i szparagami

0 (0 ocen)

Pysznie, szybko i z pomysłem.

Składniki:

  • 3 okrągłe serki camembert
    3 plasterki wędzonego boczku
    6 zielonych szparagów
    opcjonalnie ziarenka Annato

    lubczyk i szczypiorek do posypania
    pieczywo chrupkie do podania

Camembert z boczkiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • z serków delikatnie odcinamy wierzchnią warstwę 1. Z serków delikatnie odcinamy wierzchnią warstwę. Układamy w naczynkach do zapiekania.
  • serki posiekamy ziarenkami annato 2. Serki posypujemy nasionami annato.
  • na każdym serku układamy szparagi i przykrywamy plasterkiem boczku 3. Szparagi przycinamy tak by zmieściły się na serku. Szparagi przykrywamy plasterkiem boczku, możemy go lekko wcisnąć w serek. Serki zapiekamy w 200 stopniach C, aż boczek ładnie się zrumieni, czyli około 8-10 minut.
  • gotowy serek posypujemy ziołami 4. Upieczone serki posypujemy zieleniną i podajemy z chrupkim lub zwykłym pieczywem np. czosnkowym.

Komentarze

Podobne przepisy