Zapiekane ziemniaki z boczkiem i serem camembert

4.5 (180 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Pyszna kolacja !

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki :
    800g ziemniaków,
    1 duża cebula,
    200g boczku,
    1 ser camembert,
    olej do smażenia,
    sól,
    pieprz,
    czerwona papryka,
    suszony czosnek.
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Przystawki Ser

Zapiekane ziemniaki z boczkiem i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekane ziemniaki z boczkiem  i serem camembert 1. Przygotowanie :

    Ziemniaki umyj dokładnie i pokrój na ćwiartki ( możesz je również obrać ze skórki ). Przełóż do garnka. Wsyp sól i wlej gorącą wodę. Gotuj 10 minut. Odcedź i ostudź. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Podsmaż pokrojoną cebulę i boczek. Do ziemniaków wlej 1 łyżkę oleju. Wsyp przyprawy, boczek i cebulę. Bardzo delikatnie wymieszaj.Całość przesyp do naczynia. Na środku ułóż ser. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Camembert Sery Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować