Camembert w migdałach z cykorią i truskawkami

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszny smażony camembert w płatkach migdałowych podany na cykorii i świeżych truskawkach posypanych pieprzem i solą himalajską. Szybki, a zarazem niebanalny pomysł na obiad.

  • 15 min

Składniki:


  • 4 serki camembert
    jajko
    70 g płatków migdałowych
    cykoria
    około 30 dag truskawek
    kilka listków świeżej kolendry
    sól himalajska
    pieprz kolorowy
    olej lub sklarowane masło do smażenia

Camembert w migdałach z cykorią i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serki panierujemy w rozmąconym jajku i płatkach migdałowych smażymy po 2 - 3 minuty z każdej strony, aż migdały się ze złocą. Międzyczasie. Kroimy cykorię. Układamy ją na talerzach. W cienkie plasterki kroimy truskawki, które też układamy na talerzu. Truskawki i cykorię posypujemy listkami kolendry. Na sałatkę wykładamy usmażony ser. Posypujemy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Jeżeli nie lubimy cykorii możemy użyć rukoli, roszponki lub innej sałaty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy