REKLAMA

Camembert w migdałach

wyświetlono: 542 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Camembert, który jest niesamowicie kremowy z dodatkiem żurawiny i cudownej chrupiącej grzanki idealnie wpasowuje się w klimat bożonarodzeniowy.

opublikowany: 05.12.2012
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - Ser typu camembert okrągły: 2 sztuki
    - migdały płatki: 50 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - mix sałat: 2 szklanki
    - bagietka: 1 sztuka
    - masło: 3 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - zioła suszone: 1 łyżeczka
    - żurawina ze słoika: 4 łyżki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżeli masz gotowy mix sałat to wystarczy, że je umyjesz i osuszysz. Możesz również kupić sama różne sałaty i pokroić je w małe kawałki. Dodatkowo możesz przygotować swój ulubiony dressing. Ja używam octu pomidorowego i szczypty cukru.
  • 2. Pokrój bagietkę wzdłuż i następnie na ćwiartki. Przekrój na takie kawałki, aby zmieściły się na talerzu, na którym będziesz serwować danie.
  • 3. Jeżeli masz dwustronny elektryczny grill to wspaniale, jeśli nie masz to użyj patelni, najlepiej grillowej i opiecz bagietkę z dwóch stron.
  • 4. Następnie rozpuść masło i dodaj zioła oraz drobno posiekany czosnek, zamieszaj wszystko.
  • 5. Tak przygotowanym masłem czosnkowym polej bagietkę i odłóż na bok.
  • 6. W małej miseczce rozbełtaj jajko (możesz dodać szczyptę pieprzu) i dokładnie obtocz w nim ser.
  • 7. Następnie dokładnie pokryj camembert płatkami migdałów.
  • 8. Połóż ser na grillu i przykryj. Smaż, aż ser będzie miękki, jednak nie zbyt długo, aby nie wypłynął na wierzch. Jeżeli przegapisz moment kiedy ser wypłynie, nic straconego. Przyklej w miejscu ujścia sera płatek migdału. Jeżeli używasz patelni to smaż z dwóch stron.
  • 9. Żurawinę przełóż do małych kokilek albo rozłóż ją na dwóch talerzach.
  • 10. Połóż sałaty, grzanki oraz pięknie zarumieniony ser w migdałach.
  • 11. Smacznego!

    Po więcej udanych przepisów na przyjęcia zapraszam na www.sandrabakesaparty.pl
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: KatarzynaJ KatarzynaJ

Karp pieczony w migdałach

Potrawa do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będzie smakować.

kategoria: Dania główne ryba opublikowany: 21.09.2016 | wyświetlono: 1177 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE