Danie dla wegetarian i nie tylko. Smaczny i zdrowy domowy "fast food".
30 min
Składniki:
1x opakowanie kotletów sojowych
35 dkg x pieczarki
0,5 szkl x bułka tarta
1 x jajko
1 x średnia cebula
sól i peprz
8 x grahamek
Dodatki według gustu u mnie:
sałata lodowa, papryka,
ogórek, pomidor, ser żółty
czerwona cebula
ketchup
sos do hamburgerów
Burgery sojowo-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety należy ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażać na patelni do momentu odparowania wody z grzybów, następnie ostudzić. Ugotowane kotlety pokroić drobno i wymieszać razem z pieczarkami, jajkiem i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem. Można już formować burgery. Z podanych składników wyszło 8 burgerów centymetrowej grubości, pasujących wielkością do grahamek. Smażymy bez panierowania z obu stron na złoty kolor. Składamy burgery: obie połówki bułki polewamy ketchupem i sosem do hamburgerów i układamy ser żółty, burgera, wybrane warzywa i składamy w całość. Smacznego!
Komentarze