Burgery sojowo-pieczarkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie dla wegetarian i nie tylko. Smaczny i zdrowy domowy "fast food".

  • 30 min

Składniki:

  • 1x opakowanie kotletów sojowych
    35 dkg x pieczarki
    0,5 szkl x bułka tarta
    1 x jajko
    1 x średnia cebula
    sól i peprz
    8 x grahamek
    Dodatki według gustu u mnie:
    sałata lodowa, papryka,
    ogórek, pomidor, ser żółty
    czerwona cebula
    ketchup
    sos do hamburgerów


Burgery sojowo-pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety należy ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażać na patelni do momentu odparowania wody z grzybów, następnie ostudzić. Ugotowane kotlety pokroić drobno i wymieszać razem z pieczarkami, jajkiem i bułką tartą, doprawić solą i pieprzem. Można już formować burgery. Z podanych składników wyszło 8 burgerów centymetrowej grubości, pasujących wielkością do grahamek. Smażymy bez panierowania z obu stron na złoty kolor. Składamy burgery: obie połówki bułki polewamy ketchupem i sosem do hamburgerów i układamy ser żółty, burgera, wybrane warzywa i składamy w całość. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy