botwinka

0 (0 ocen)

  • 50 min

kto nie lubi botwinki ? najsmaczniejsza zupka na wiosnę

  • 50 min

Składniki:

  • marchewka 2 sztuki
    porcja rosołowa
    botwinka 1 pęczek
    słonina 200 gr
    boczek surowy 200 gr
    buraczki 3 sztuki
    koperek siekany
    ocet
    ziele angielskie
    liść laurowy

Botwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na porcji rosołowej gotujemy wywar , dodajemy ziele i listek,następnie dodajemy obrane i pokrojone buraki i buraczki z botwinki oraz marchewkę .Gdy warzywa zmiękną dodajemy do zupy pokrojone łodygi i liście botwinki. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i słoninkę ,dodajemy do zupy, Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz octem, podsypujemy posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy