Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Rarytasik PRL u; przypomina mi dzieciństwo - bardzo często robiła go moja babcia.

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    1 szklanka cukry
    1/2 szklanki wody
    2,5 szklanki mleka w proszku
    2 łyżki kakao
    3 op. herbatników dużych

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuszczamy, dolewamy wody i wsypujemy cukier. Całość zagotowujemy, wyłączamy i czekamy aż ostygnie - mieszając co jakiś czas. Do przestudzonej margaryny wsypujemy mleko i kakao i miksujemy. Kruszymy herbatniki, wrzucamy do masy i mieszamy. Całość przekładamy do miski i wkładamy do lodówki do zastygnięci

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy