Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 5 min

Przepis dostałam od koleżanki .Jest to wspaniała uczta dla czekoladowych łasuchów

  • 3 godz. 5 min

Składniki:

  • 1 kostka margaryny
    pół szklanki wody
    2 szklanki cukru
    5 łyżek kakao
    50 dag mleka w proszku
    bakalie:
    1.5 szklanki orzechów włoskich posiekanych
    1.5 szklanki herbatników

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy posiekać, herbatniki pokruszyć.
    Wodę z cukrem i margaryną zagotować na wolnym ogniu. Mleko w proszku wymieszać w misce z kakaem mieszając dodawać rozpuszczona margarynę z wodą i cukrem.Gdy uzyskamy gładką masę dodać herbatniki i orzechy i wszystko razem wymieszać.Formę keksową wysmarować tłuszczem, wylać masę do formy i wstawić do lodówki na ok 2 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy