Biszkopt z malinami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybie i łatwe do wykonania ciasto. Idealne do kawki czy herbatki.Możemy go przygotować gdy mamy ochotę na coś słodkiego lub gdy mamy zapowiedzianych gości. Do ciasta możemy dodać inne ulubione owoce.

  • 40 min

Składniki:

  • -4 jajka
    --3/4 szkl. mąki
    -1/2 szkl. cukru
    -1 płaska łyżeczki proszku do pieczenia
    -szczypta soli

    Ponadto
    -1szkl. malin

Biszkopt z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek.
    Białka ubijamy ze szczyptą soli ,ubijając dodajemy cukier, żółtka na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
    Biszkopt wylewamy na okrągłą formę(śr.26cm) i układamy maliny.
    Pieczemy ok.25 min w temp. 160stopni.
  • 2. Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Malinowy biszkopt

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Biszkopt z malinami