Biszkopt z malinami

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne i niezwykle lekkie. Może być też z innymi owocami.

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● 8 jajek
    ● 8 łyżek mąki
    ● 8 łyżek cukru
    ● 2 łyżki pr. do pieczenia
    ● 2 łyżki oleju
    Masa kokosowa:
    ● 2 op. śnieżki
    ● biała czekolada
    ● 20 dag wiórków kokosowych
    ● 2 łyżki żelatyny
    ● cukier puder do smaku
    ● 20 dag malin
    Oraz: polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Biszkopt z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ponownie ubijamy. Dodajemy żółtka, mąkę przesianą z proszkiem i olej, mieszamy. Ciasto przelewamy do formy (25x36 cm) i pieczemy ok. 30 minut w 180 °C. Studzimy i kroimy na 2 blaty.
  • 2. Masa kokosowa: żelatynę i śnieżki przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Śnieżki mieszamy z cukrem, roztopioną i ostudzoną czekoladą, wiórkami i żelatyną.
  • 3. Masą kokosową smarujemy spodni blat, wysypujemy maliny. Owoce wciskamy w masę. Przykrywamy drugim blatem. Roztopioną polewą robimy fantazyjne wzorki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Maliny Masa kokosowa Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Biszkopt z malinami

To może cię zainteresować