BISZKOPT Z JABŁKAMI

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo puszysty biszkopt pokryty soczystymi jabłkami i oprószony cukrem pudrem z całą pewnością podbije serca wszystkich wielbicieli słodkości.Koniecznie go spróbujcie!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( tortownica 23 cm )

    * jajko – 5 szt
    * mąka pszenna – 1 szkl
    * cukier – 3/4 szkl
    * jabłko – 3 szt

Biszkopt z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Obrane jabłka kroimy na plasterki.

    Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier.

    Wlewamy po 1 żółtku, miksujemy, a następnie wsypujemy przesianą mąkę i delikatnie ale dokładnie mieszamy drewnianą łyżką.

    Wylewamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i układamy jabłka.

    Pieczemy ok. 40 minuyt/ 180C

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy