Biszkopt idealny do tortów

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Biszkopt idealny do tortów, super się kroi.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jaj
    1 szklanka mąki pszennej
    1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/3 szklanki oleju

Biszkopt idealny do tortów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy pianę z białek. Dodajemy w małych porcjach cukier. Mieszamy do rozpuszczenia. Następnie dodajemy po jednym żółtku i mieszamy delikatnie na najniższych obrotach miksera lub łyżką. Dodajemy powoli olej. Na końcu mąki przesiane z proszkiem do pieczenia.
    Przekładamy do tortownicy o średnicy 24 cm.
    Pieczemy w 160 st.C ok 30-40 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy