Bigos z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kontrowersyjna nazwa Bigos

  • 60 min

Składniki:

  • kapusta kiszona 1,5 kg
    pieczarki 20 sztuk
    wędlina (boczek, kiełbasa) 40 dag
    mięso wieprzowe 20-30 dag
    liść laurowy
    cebula 1 sztuka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia


Bigos z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę odcisnąć, pokroić, zalać wodą, postawić do gotowania. Dodać liść laurowy.

    Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Wędliny (użyłam resztki świąteczne) pokroić i podsmażyć na oleju.
    Dodać do kapusty razem z pieczarkami.
    Mięso (miałam pieczone od obiadu) pokroić i dodać do kapusty. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na rozgrzanym oleju.
    Dodać do bigosu. Doprawić do smaku, gotować do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy