Biedronkowe klopsiki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przekąska w sam raz dla dzieci,takie małe co nie co ziemniaków:)

  • 45 min

Składniki:

  • -1/2 kg mielonego
    -przyprawy
    -1 jajko
    -olej do pieczenia

    do ozdoby
    -małe koktailowe pomidorki
    -ogórek świeży
    -kilka czarnych oliwek
    -majonez

Biedronkowe klopsiki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mielonego upiec malutkie klopsiki(z tej porcji wychodzi ok 22 sztuki)
  • 2. Każdy pomidorek przeciąć na pół,na srodku naciąć niewiele i włożyć paseczki oliwki(oliwki przeciąć na pół i na malutkie paseczki),z ćwiartki oliwki ułożyć głowkę ,oczy z kropelek majonezu,a czarne kropki robimy za pomocą wykałaczki (w pomidorze zrobić nakłuć tyle ile ma być kropek i wcisnąć potem kawałeczki oliwki).
  • 3. Ogórek pokroić w ukośne plastry ,położyć na klopsach i na to biedronkę:)

Porady

Podczas pieczenia klopsiki troszkę spłaszczam za pomocą widelca,aby ogórek ładnie przylegał.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy